14.6.09

My Most Favouritest...

Lunch:

(I made the most amazing discovery this lunchtime...)

Mix wholemeal flour + salt with water. Knead for a while, let sit for a while. Divide into little balls and roll into little pancakes. Cook on both sides in a dry, preheated, frying pan for a few minutes and voilà you have chapati (indian bread).


Mash some cooked chickpeas with a fork and add to taste some olive oil, lemon juice, salt, pepper, powdered cumin and (my fave if you have it) smoked paprika. Mix a bit.
Fill the chapati with a smear of mango chutney, some avocado slices, lots of fresh coriander and the chickpea mush described above.

Roll it all up, eat and enjoy!!

Ce midi j'ai fait une découverte incroyable...

Mélanger un peu de farine complète avec du sel et de l'eau. Petrir un peu, laisser reposer un peu. Former de petites boules et en faire des ronds fins avec un rouleau à pâtisserie. Cuire les ronds sur chaque côté dans une poèle
pré-chauffée sans matière grasse. Voilà! Chapati! (pains indiens).

Ecraser des pois chiches et mélanger avec (au pif) de l'huile d'olive, du sel, du poivre, du jus de citron, du cumin en poudre et (super si vous l'avez) du paprika fumé.

Tartiner du "mango chutney" sur un chapati, empiler avec des tranches d'avocat, du coriandre frais et le mélange aux pois chiches.

Enrouler, manger, rêver!

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